Leuke ideeën bij Ikea

Jong en oud, iedereen is gek op Ikea. Ikea brengt je altijd weer op nieuwe ideeën en de winkel is altijd bomvol mensen die inspiratie aan het opdoen zijn voor een nieuwe leuke inrichting van het huis. Ikea is meester in het maken van leuke meubels, kleine items en hebbedingetjes waar je nooit over had nagedacht voordat je ze zag, maar eenmaal gezien dan laat het doordachte idee je niet meer los.

Er is niets leukers dan een kinderkamer in te richten en ook daar heeft Ikea leuke, maar simpele ideeën voor die ieder kind zullen aanspreken.

                                                                                          Kindertent                                                                       

Iedereen heeft vroeger tenten gemaakt van het beddengoed. Een paar stoelen bij elkaar, een laken erover, volstoppen met kussens om vervolgens een goed deel van de dag braaf in de geïmproviseerde tent te zitten. Het was altijd jammer om de tent weer af te breken, want erin slapen mocht niet. Dit bewijst maar weer dat kinderen weinig nodig hebben om plezier te hebben en als ze iets niet hebben dan vinden ze een manier om het te maken, maar belangrijker is dat je hier ook uit kan afleiden dat kinderen graag een knusse ruimte hebben binnen de grotere ruimte die de kamer is. Ikea heeft hier op ingespeeld en heeft leuke kindertentjes in het assortiment voor in de kinderkamer. Een paar kussens erin en je kind kan zich terugtrekken in deze knusse verstopplek.

Stoelen om in te wiebelen

Kinderen barsten van de energie en stil zitten is daarom een hele klus. Constant wiebelen aan tafel en op twee poten zitten in plaats van op vier zijn een grote ergernis voor ouders. Ikea heeft een oplossing. Ze hebben allerlei stoelen ontwikkelt die goed bij de natuur van het kind passen. Zo hebben ze een kinderschommelstoel waarop een kind naar lieve lust heen en weer kan schommelen.

Leuke schommel stoel voor in kinderkamer

Een ander leuk idee is een draaifauteuil met een afdakje. Deze stoel lijkt op de welbekende lounge stoel in de vorm van een half ei. Het kind kan er rustig in ronddraaien, maar er ook in tot rust komen door er helemaal in te kruipen. Dit geeft een beschermd en veilig gevoel net zoals de kindertent.

Hangende zitzak

Als klapper op de vuurpijl is er de hangende zitzak. Het kind kan er in schommelen, maar er ook in wegkruipen. Dit is natuurlijk een heel leuk idee, maar het nadeel is wel dat je het moet bevestigen aan het plafond. Het is even wat werk, maar dan heb je ook wat. Kinderen zullen er dol op zijn.

Geef een reactie