Kinderkamer: puntjes op de i

Als je een beetje creatief bent dan is het harstikke leuk om een kinder- of babykamer in te richten. Je kunt natuurlijk op een creatieve manier je huis in richten, maar een huiskamer met een jungle- of prinsessenthema zullen veel mensen ontgroeid zijn. Je bent in de huiskamer dus gelimiteerd, want je wil toch dat het centrum van het huis volwassen oogt. De kinderkamer, het domein van het kind, kun je je fantasie de vrije loop laten. Een speelse, vrije ruimte sluit aan bij de ontwikkeling van het kind, want die zijn volop in de ontdekkingsfase. Alles vinden ze interessant en het stimuleren van deze interesses – in de vorm van een leuke kinderkamer – kan de ontwikkeling van het kind alleen maar ten goede komen.

Maar ook als je niet zo creatief bent zijn er snelle en makkelijke manieren waarmee je een kamer een aangename plek maakt voor het kind waar hij of zij graag tijd doorbrengt. Het hoeft tenslotte helemaal niet extreem te zijn om de verbeelding van een kind te prikkelen. Het hoeft ook geen jungle van entertainment te zijn. Het moet gewoon een aangename ruimte zijn waar je kind kan spelen en kan uitrusten.

Voor de creatieve en minder creatieve ouders: muurstickers

Muurstickers zijn ideaal om de saaie muren van een kinder- of babykamer te versieren. Muurstickers zijn een soort ‘finishing touch’ die je kunt aanbrengen op de muur als de kamer al helemaal ingericht is. Doordat je dit achteraf doet kun je de muren neutraal houden waardoor je niet vanaf het begin al vast zit aan een bepaalde kleur of thema. Je kan letterlijk nog alle kanten op met de kamer. De muurstickers zijn gemakkelijk aan te brengen, maar ook net zo makkelijk te verwijderen. Hierdoor kun je blijvend experimenteren.

kleuter experimenteert met toffe muur stickers
Muurstickers zijn er in alle soorten, maten en kleuren waardoor er altijd wel iets tussen zit voor de kinderkamer die jij ingericht hebt. Of het nu een drukke kinderkamer is, een themakamer of juist een rustige kinderkamer waarin wit de overhand heeft.

Met muurstickers kun je een kamer heel gemakkelijk personaliseren zonder dat je je scheel moet zoeken in winkels. Er zijn stickers te vinden rond bepaalde thema’s waar kinderen altijd interesse in hebben zoals wilde dieren, dinosauriërs, elfjes en ridders. Maar er is ook de mogelijkheid om een lieve zelf bedachte tekst of de naam van je kind aan te brengen op de muur. Je kiest zelf het lettertype, de kleur en het design. Zo’n sticker op maat is harstikke leuk.

Geef een reactie